Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dimecres, 21 de març del 2012

L'extinció

Aquesta activitat es pot aplicar als xiquets a partir de 3 anys.

L’objectiu és reduir conductes inadaptades dels nostres fills i filles a casa.
  
Aquesta és una bona estratègia per reduir conductes inadaptades. Consisteix a no fer cas a un determinat comportament per tal de reduir-lo o evitar que es torne a repetir. Es tracta de “ignorar” la conducta problemàtica: no mirar el nen quan està fent alguna cosa que no volem que torne a fer, no parlar amb ell, no escoltar-lo, en definitiva, actuar com si no passàs res. De segur que molts pares i mares ja ho heu probat.
És molt important evitar factors que reforcin aquesta conducta, com poden ser els germans quan, per exemple, riuen davant un comportament disruptiu a casa. Per evitar-ho, haurem de parlar amb ells i demanar-los per favor que no riguen aquestes conductes.
Dibuix fet per Toni Marí Marí, "Tirurit" (Eivissa)

  • De vegades, al principi d’aplicar aquesta tècnica la conducta augmenta en freqüència, però hem de persistir.
  • Cal recordar que aquesta tècnica no és viable quan la conducta puga ser perillosa per al xiquet o per a les persones que l’envolten.
  • Hem de reflexionar sobre el fet que el que volem extingir és la conducta problemàtica i no el xiquet. Amb això volem dir que, quan el nostre fill o filla mostre conductes diferents, el felicitarem.

Aquesta activitat està extreta del llibre: Activitats de tutoria per a les famílies, del CEIP Puig d'en Valls (Eivissa).on els dibuixos són de Toni Marí Marí "Tirurit" (Eivissa) i la coordinadora és Elena Garcia Morell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada