Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dimarts, 13 de març del 2012

Ser mestre, com i per què?

El primer Capítol de la sèrie Mestres s'anomena: Ser mestre, com i per què?, i es va emitir en TV3 el 31 de gener del 2012. Transcrivim a continuació les paraules de presentació del capítol que hi trobem a la web de TV3.
"Obrim la sèrie preguntant-nos si la feina de mestre o de professor és vocacional, i si és prou vocació aquell “magraden molt els nens” per dedicar-se a l’ensenyament. Què cal tenir per ser mestre, com se n’aprén, què té d’atractiu i de difícil aquesta professió i quines gratificacions i problemes comporta.
En aquest capítol assistim al començament de curs a la facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb un grup de futurs mestres, i acompanyen la Carmeta, una mestra de Bordils (Gironès) en el seu últim dia abans de jubilar-se. Passem un dia a P4, amb en Joan, un mestre d’infantil a l’Escola Samaranch i Fina de Santa Margarida i els Monjos...i l’escriptora Empar Moliner ens presenta Manuel Fuentes, el professor de literatura que la va convertir en lectora quan estudiava a l’Institut la Vall del Tenes. El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l’Escola Pit-roig de Barcelona."



A més, també inclouen una secció anomenada "LA VEU DELS NENS" (cliqueu sobre el títol per vore el vídeo), on són els alumnes els que opinen..."Els nens i adolescents també hi tenen molt a dir sobre els seus mestres i sobre l'escola, sobretot perquè per ells l'escola és la seva vida. "Mestres" ha entrevistat una cinquantena de nens a cinc escoles de Catalunya. Nens i nenes d'entorns molt diferents que opinen sense manies sobre l'educació que reben, i que complementen, a vegades amb un bany de realisme, les declaracions dels mestres."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada