Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dimecres, 9 de maig del 2012

Pel·lícula-Llibre: "Una maestra en Katmandú"


En moltes ocasions des de La Caseta hem deixat clar que ens agrada el cine, perquè considerem important l’aprofitament didàctic que es pot traure gaudint i fent reflexió d’alguns títols, un aprofitament vàlid per a mestres, pares, alumnes o fills.
Hi ha pel·lícules més dirigides als xiquets, altres només per als adults i altres que es poden compartir sempre i quan l’adult analitze amb el menor les parts que comporten una reflexió.
Nosaltres hem vist la pel·lícula "Katmandu, un espejo en el cielo" dirigida per Iciar Bollain i ens ha agradat. És una pel·lícula que mira el món dels xiquets marginats del Nepal, i alhora ens sensiblitza cap a les necessitats alienes.  I també mostra l’empenta d’una mestra per aconseguir el que s’ha proposat, malgrat els entrebancs que la societat nepalesa i el que s’hi deriva de la diferent mentalitat li van posant per davant.

La pel·lícula té un bloc i ha creat una guia didàctica molt completa amb una introducció prèvia sobre educació i societat al Nepal. La proposta d’activitats està feta pel professorat de la tribu 2.0. Podeu entrar en el següent link simplement per saber més del país, de la pel·lícula o per veure si us serveixen les activitats per treballar-les amb alumnes. Cliqueu sobre la imatge per poder accedir al bloc.



A la columna lateral d’este mateix enllaç hi ha una entrevista que Cero en conducta ( xarxa social que apropa el cine al món educatiu) li fa a la directora del film on para atenció en l’educació, comparant la que va veure mentre rodava en Katamadu i va voler mostrar i la nostra, la que nosaltres tenim actualment.



Però nosaltres no ens hem conformat mirant solament la pel·lícula i també hem llegit el llibre autobiogràfic de Viky Subirana, en el qual s’ha basat el film i hem fet comparació. Si voleu saber-ne més sobre, hem escrit una ressenya literària amb les conclusions tretes.


  
I si voleu conèixer una mica més a esta mestra catalana, podeu visitar el següent enllaç, clicant sobre la foto, on hi trobareu una sèrie d’etrevistes a Vicky Subirana:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada