Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dimarts, 1 de maig del 2012

Mestres 8: Senyoreta 2.0

El huitè capítol de la sèrie Mestres s'anomena: Senyoreta 2.0 i es va emitir en TV3  el 20 de març del 2012. Transcrivim a continuació les paraules de presentació del capítol que hi trobem a la web de TV3:
“Les noves tecnologies han entrat a l’escola sense picar a la ports, han vingut per quedar-s’hi i encara no és clar quin paper tindran en l’aprenentatge. Els alumnes ja han nascut amb un teclat a la mà, i molts mestres han hagut de fer un esforç per adaptar-s’hi. Per a un adult aliè a l’escola, les aules d’ara poden ser irreconeixibles: pissarrres electròniques, pantalles digitals, ordinadors portàtils, internet, xarxes socials...integar la societat de la informació a l’escola és un dels grans reptes d’ara mateix, sobretot, quan els nens i nenes dominen molt més el mitjà que la majoria
dels educadors. Hem demanat als mestres com s’ho fan, com fan servir les noves tecnologies i com ensenyen els alumnes a gestionar críticament tota la informació a què poden tenir accés. Ens preguntem quines són les possibilitats que obre la tecnologia a l’aula, i també quines són les seves limitacions, quins problemes porten i, sobretot, com es resolen en el dia a dia.
Per descobrir-ho, hem visitat l’Institut-Escola Jacint Verdaguer de Sant Sadurní d’Anoia, un centre modèlic on mestres i alumnes creen junts els materials d’aprenentatge i on miren d’aprofitar al màxim les oportunitats que ofereix la tecnologia. També hem acompanyat en un rodatge els nens i nenes de l’escola de Bordils, al Gironès: petits cineastes que aprenen a llegir les imatges al mateix temps que les lletres, engrescats per un equip de mestres que han optat per un projecte innovador i s’hi han format a consciència.
En aquest capítol, la protagonista és una de les escoles més tecnològiques de Catalunya i, alhora, una de les més minúscules: a la premiada escola rural d’Alfés, al Segrià, una vintena de nens i tres mestres apliquen les metodologies més modernes a l’aprenentatge de Primària, alhora que cuiden l’hort i descobreixen sobre el terreny la realitat de l’entorn.
Aquesta setmana, Raquel Sans, periodista i conductora del “Telenotícies Vespre” de TV3, és el personatge destacat que ens presenta el mestre que recorda més perquè la va marcar en el seu moment: Mr.Mutur Mor. Raquel Sans ens porta a l’English School de Barcelona, a Vallarca, una petita escola familiar on va estudiar la Primària, i recorda amb Mr. Mor les classes d’anglès, en què el llavors jove professor utilitzava la música moderna i el teatre per estimular els alumnes en l’aprenentatge. La Raquel, juntament amb el seu exmestre, fa una classe als actuals alumnes de sisè de l’escola, utilitzant el mateix sistema.
El grafisme d’aquest capítol ha tingut la participació dels alumnes de l’Institut Joan d’Àustria de Barcelona”.




En l'apartat de LA VEU DELS NENS “veiem qui en sap més de noves tecnologies, els mestres o els alumnes? Són millor els llibres de text o la recerca per Internet? Pissarres tradicionals o electròniques? Què en pensen els alumnes de tot plegat? Aquí en tenim algunes de les seves opinions”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada