Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

divendres, 27 d’abril del 2012

Treballar els hàbits a casa

        La vida diària, tant a l’escola com a casa, genera un continu de rutines que fem cada dia de manera continuada. Quan els xiquets van interioritzant a poc a poc aquestes rutines, això els proporciona estabilitat i seguretat en les seves accions, cosa necessària per a desenvolupar-se positivament.          
       
Dibuix fet per Toni Marí Marí "Tirurit" (Eivissa)

        De vegades, els pares i les mares es queixen perquè el seu fill/a no els fa cas quan li diuen, per exemple, que s’ha de rentar les mans abans de dinar o de sopar. Potser que el xiquet no ho sàpiga fer. Es recomana que acompanyem les nostres paraules amb fets; és a dir, quan li diguem al nostre fill que vaja a rentar-se les mans, l’acompanyarem al bany i ens rentarem les mans al seu costat perquè ens prenga de model. Així repetirem l’acció unes quantes vegades, fins que el nostre fill haja après a fer-ho tot sol. Totes aquestes rutines o obligacions s’han de fer com si fossin un joc i mai com un càstig.

En aquest apartat del bloc anirem mostrant-vos una manera fàcil i divertida per a que els vostres fills treballen els hàbits de: mocar-se, cordar-se les sabates, anar al bany, etc.
Tindran una taula de registre per anar anotant els dies que ho han fet bé. Esperem que este recurs siga útil i profitós. Ja anirem mostrant-les...

Les activitats estan basades en una idea dels quaderns “Acción tutorial en Educación Infantil paso a paso” de Mª José Marrodán Gironés. Ed. Icce i adaptades en el llibre "Activitats de tutoria per a les famílies” del CEIP Puig d’en Valls (Eivissa), on els dibuixos són de Toni Marí Marí “Tirurit” (Eivissa) i la coordinadora és Elena Garcia Morell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada