El sisè capítol de la sèrie Mestres s'anomena: L’escola per a tots i es va emitir en TV3 el 6 de març del 2012. Transcrivim a continuació les paraules de presentació del capítol que hi trobem a la web de TV3:
L’ESCOLA PER A TOTS
“Saber què necessita cada nen i cada nena, estimular-lo i demanar de cadascun el màxim que pugui donar. Avui l’escola té nous objectius, i un dels més importants es detectar les necessitats educatives i les capacitats pròpies de cada alumne, per tal d’adaptar-s’hi i ajudar-lo a aprendre millor. Als mestres els agrada dir que tot els nens són diferents, i que això no inclou només els que tenen alguna dificultat especial. Però per als que sí que en tenen, la perspectiva escolar ha canviat encara més: malgrat l’escassetat de recursos, ara l’escola aposta per la integració de tots els alumnes. Portar a la vida real el somni de l’educació inclusiva és complicat, i suposa un esforç important per a mestres i alumnes. Els demane com viuen la diferència dins i fora de l’aula, i com tracten de respondre a allò que cada nen i cada nena necessita per aprendre. I passem un dia a l’Escola Margalló de Vilanova, un centre únic, plenament inclusiu, on conviuen nens i nenes amb necessitats educatives especials, amb alumnes sense dificultats. També en aquest capítol coneixem l’experiència de l’aula hospilatària de l’Hospital Materno-Infantil de la Vall d’Hebron, a Barcelona, i de l’equip de mestres que acompanyen cada dia els nens i nenes ingressats, i entrem a les aules d’un institut de Barcelona que integra alumnes sords.
En aquest episodi, l’actriu i cantant Dolo Beltrán ens presenta el professor que va canviar la seva vida quan estudiava per administrativa a l’Escola Pedagogium Cos de Sant Boi: ell va saber trobar les aptituds artístiques que amagava una adolescent difícil, i la va coprometre a continuar estudiant. Al seu costat, la Dolo fa una “masterclass” de cant als alumnes de Secundària de la mateixa escola.
El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l’Escola Pompeu Fabra de Barcelona".
En l'apartat de LA VEU DELS NENS, els alumnes també reclamen el dret a ser diferents dins de l’aula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada