Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dissabte, 7 d’abril del 2012

Mestres 5: Família i escola

El cinquè capítol de la sèrie Mestres s'anomena: Família i escola
i es va emitir en TV3 el 28 de febrer del 2012.
Transcrivim a continuació les paraules de presentació del capítol que hi trobem a la web de TV3:
“Una frase que ha fet fortuna en el debat social sobre l’ensenyament diu que l’educació dels nens i nenes és feina de tota la tribu. Però sembla que família i escola no acaben d’anar a l’hora. Els mestres reclamen més col•laboració i suport dels pares i la societat, als quals acusen de delegar en l’escola una part cada vegada més important de l’educació de les criatures. Hi ha pares i mares molt actius, que volen participar i donar suport a l’escola, però les famílies han canviat i moltes tenen dificultats per implicar-se en la formació dels fills. Això afecta molt la vida dels nens, que passen moltes hores fent activitats extraescolars o sols davant de la tele o l’ordinador. També la consideració social del mestre ha canviat, i molts d’ells senten que han perdut la confiança de les famílies.
En aquest episodi acompanyem els alumnes de sisè de l’Escola Barrufet de Barcelona en el seu últim dia a Primària, un moment molt important de la vida. Veiem com s’organitzen els pares i mares d’una altra escola per muntar, durant un cap de setmana, una gran festa que és tot un homenatge a la comunitat escolar. I descobrim la feina de les Mares Enllaç de Vic, una iniciativa que busca implicar les mares nouvingudes en la vida de l’escola.
També coneixerem els mestres que van marcar la monja i metgessa Teresa Forcades. I veurem com anima els alumnes de la seva antiga Escola, la Pau Casals-Gràcia de Barcelona, a reflexionar sobre la llibertat de pensament.
El grafisme del capítol ha comptat amb la participació de l’Escola Barrufet de Barcelona.




En l'apartat de LA VEU DELS NENS, els alumnes ens expliquen com veuen la relació entre la seva família i l’escola. Cliqueu sobre “La veu dels nens” per veure el vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada