Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dijous, 23 de maig de 2013

CONTE: El ratolí de camp i el ratolí de ciutat

Hui us mostrem un treball molt simple fet a l’aula d’Audició i Llenguatge per al foment de l’expressió oral: EL RATOLÍ DE CAMP I EL RATOLÍ DE CIUTAT.
El treball a l’aula d’A i L requereix tenir a l’abast molta varietat de materials, fins i tot, com és este cas, un mateix conte que agrada molt es pot mostrar de diverses maneres per mantenir la motivació i per fiançar conceptes. Així, el conte que us presentem és una senzilla adaptació feta per cobrir la necessitat de tenir un material on les imatges no foren el motiu principal perquè els objectius inicials fonamentals a aconseguir eren:
  • Fomentar la comprensió oral.
  • Exercitar la memòria. Amb un material molt visual els alumnes segueixen les imatges i no el relat del conte.
  • Treballar la part semàntica i sintàctica derivada del contingut.  Amb este conte es treballa la utilització de frases correctes i un vocabulari adequat, així com la descripció dels elements principals del conte, els protagonistes i els entorns que els envolten.
  • Aconseguir el concepte bàsic de contraris: gran-xicotet, gros-prim, camp-ciutat
  • Fomentar l’expressió oral tenint de referència les mínimes imatges del contingut o de temes paral·lels que sorgeixen.

EL RATOLÍ DE CAMP I EL RATOLÍ DE CIUTAT, pot servir de model per a qualsevol text, siga conte o història més llarga, es pot adaptar a qualsevol nivell. Si els alumnes són majors poden ser ells qui busquen les imatges de referència. Només necessiteu escriure a l’ordinador la història, buscar imatges bàsiques i inserir-les. També es poden col·locar en lloc d’imatges dibuixos fets pels mateixos alumnes. Després el text es posa sobre fulls de color atractius, es plastifica i s’enquaderna.
Com veieu, hi ha un grapat de possibilitats per adaptar els contes habituals i fer-los diferents i més personalitzats. Ací teniu esta versió del conte EL RATOLÍ DE CAMP I EL RATOLÍ DE CIUTAT. Cliqueu sobre la imatge per accedir-hi:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada