Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dissabte, 16 de juny del 2012

Brain Gym: uns quants exercicis més

Ací teniu uns quants exercicis més per a practicar el Brain Gym extretes del llibre "Mi hijo no es un problema, tiene un problemade María Docavo Alberti i editat per CEPE. 
 • Mussol (alliberament d'estrés)

 
- Relaxa els muscles, coll i mandíbula.
- Ajuda a enfocar amb la vista.
- Ajuda a concentrar-se millor.
- Ajuda a memoritzar.
- Coordina ulls, oïdes i moviment.
- Ajuda a llegir i escriure.  La mà esquerra es posa damunt del múscul del muscle dret i fa un xicotet massatge al múscul mentre meneja el cap lentament d'esquerra a dreta i de dreta a esquerra lentament i diverses vegades amb els ulls mirant al front (acompanyant el moviment del cap). Es repetix amb l’altra mà en el muscle esquerre. Respirant sempre per la boca. Repetir amb les dos mans però rotant el cap lentament al mateix temps que es fa un xicotet massatge al múscul.


 • Despertador, ronyó 27 (alliberament d'estrés)

 
- Ajuda a pensar més clar, connecta els dos hemisferis.
- Millora la comprensió lectora.
- Ajuda a no confondre les lletres.
- Recarrega energia.  
Este exercici activa els punts d'acupuntura relacionats amb el ronyó, activen l'energia de tot el cos i equilibren. Davall de les clavícules en el centre hi ha dos xicotets clavills, es pressiona lleugerament en els dos punts amb el dit polze i índex i l’altra mà en el melic, es fa un xicotet massatge durant tres minuts i es repetix amb l'altra mà.
 • Estirada i massatge d'orelles ( alliberament d'estrés)

 

- Ajuda a la concentració.
- Escolta millor.
- Veure millor.  

Este exercici estimula tots els òrgans a través dels punts d'acupuntura dels meridians energètics. Recarrega energia i activa les funcions vitals, equilibrant l’organisme. Amb el polze i índex s'agafen les orelles i es fa un xicotet massatge a la vegada que s'estiren lentament de dalt baix i suaument amb moviments rotatoris durant uns segons.


 • Integració d'hemisferis (alliberament d'estrés)


- Relaxació.
- Alliberament d'estrés.
- Major concentració.  Este exercici integra les dos parts del cos i els dos hemisferis cerebrals. Equilibra a nivell emocional i mental així com produïx relaxació muscular i del sistema nerviós.

Tombat o assentat s'encreuen les cames i les mans durant uns segons i després al contrari.

Assentat o de peu s'ajunten els dits de les mans només tocant la part final de cada dit de la mà contrària, com a postura d'oració però amb les mans creuades. • Centrament


- Ajuda a concentrar-se.
- Equilibra a nivell emocional i mental.
- Produeix relaxació.  
S'assenta en una cadira redobla una cama i es recolza sobre l'altra, se subjecta per davall del genoll i el turmell i es mou el peu de dalt baix durant uns segons i es repetix amb l'altra cama.

2 comentaris:

 1. m'encanta el vostre blog!!! és un recurs interessantíssim per a mi!!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies pel teu comentari...en agrada molt llegir missatges com el teu...

   Elimina