Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dimarts, 30 d’abril del 2013

EL BOSC DE LES EMOCIONS

Durant la setmana de la lectura, cada dia, un mural ens ha donat la benvinguda. El mural representava el bosc de les emocions amb un cel cobert de papallones i un jardí ple de margarides. El bosc estava situat tot just al costat de l’arbre de la lectura que per als alumnes del col·legi és tan estimat, formant tots dos murals un gran escenari on plasmar el tema principal de la setmana: LES EMOCIONS.


Les margarides han anat creixen segons cada classe ha anat treballant-les. Cada classe en tenia quatre; cadascuna representant un estat d’ànim: CONTENT, TRIST, ENFADAT, i ESPANTAT. Els pètals es han deixen en blanc i el centre on estava la cara representant el sentiment s’ha pintat de groc.


Els alumnes, o mestres segons nivell, havien d’escriure en els pètals situacions en les quals podien estar en l’estat d’ànim que deia la flor.  Es podia fer entre tota la classe una posada en comú d’idees o es podia fer de manera individual, cada tutor triava la manera de treballar-ho.
Una vegada completes les margarides cada classe ha anat col·locant les 4 flors al mural al lloc indicat. El mural estava ple també de papallones que cada classe ha anat pintant i col·locant.
Tot just al costat del mural  s’ha posat una  exposició especial formada per llibre especials: els llibres dels sentiments. Són 27 de la col·lecció "¿Qué sientes?" de Violeta Monreal, editats per Gaviota.
En acabar l’exposició, els llibres s’han posat a disposició de mestres o alumnes per poder ser agafats en sistema de préstec.


Un èxit d’activitat, l’exposició i el mural ha estat constantment visitat.
A més a més, seguint amb el tema de les emocions i sentiments com a cloenda de la setmana s’ha passat a tot l’alumnat el vídeo del conte del nosenopuc, treball realitzat a l’aula d’Audició i Llenguatge durant el curs passat. La narració corre a càrrec dels alumnes de logopèdia i els dibuixos estan fets per alumnes d’alguns nivells de Primària que s’involucraren en el projecte.  El conte que tracta el tema de la superació personal el podeu veure al lateral del bloc, on té reservat un lloc privilegiat. Si el voleu recordar o conèixer, cliqueu sobre la imatge:



5 comentaris:

  1. Hola companyes soc Enric enhorobona per la feina que esteu fent. El bosc de les emocions m'agrada molt . A vore si puc anar i fer-vos una visiteta.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enric...moltíssimes gràcies...ja saps que tú també formes part de "La Caseta"...vine quan vullgues...besets

      Elimina
  2. Ah també que molt prompte contarem i voran els xiquets i xiquetes de Planes el conte NOSENOPUC

    ResponElimina
  3. Gràcies Enric, ens alegrem que t'agrade el nostre bosc...i particularment em fa molta il.lusió que els xiquets de Planes vegen i escolten el conte del NOSENOPUC. Ja els diré als meus alumnes narradors i també als il.lustradors, que el treball que férem i amb el que a més a més s'ho passàrem tan bé,el veuran xiquets i xiquetes d'altre poble. Gràcies de nou per ser un fidel seguidor de la Caseta i de l'educació "de les emocions".

    ResponElimina