Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dijous, 14 de juny del 2012

Brain Gym: exercicis


Hui continuem amb uns exercicis de Brain Gymm extrets del llibre Mi hijo no es un problema, tiene un problema de María Docavo Alberti i publicat per CEPE. Els dibuixos també són del mateix llibre.


Estan traduits al valencià i us convidem a fer-los si els considereu interessant.

  • Beure aigua

 
-Ajuda a la concentració.
-Els órgans poden treballar al seu màxim potencial.


L’aigua és un trasmissor d’energia, és fonamental que el cos estiga suficientement hidrata per a poder aprendre amb facilitat. Abans de fer els deures s’ha de beure un got d’aigua, i a l’escola els xiquets han de dur una botella d’aigua.









  • Moviments creuats  (tres dimensions, bloqueig esquerra dreta)


-Ajuda a connectar els dos hemisferis cerebrals.
-Millora la lectoescriptura, ajuda a escoltar millor i comprendre millor el que es llig.
-Millora la coordinació.
-Equilibra la part emocional i intuitiva i la lògica.
-Ajuda a distingir l’esquerra de la dreta.


El moviment es realitza tocant amb una mà el genoll contrari alternativament; primer la mà esquerra amb el genoll dret, alçant-la, i després, la mà dreta amb el genoll esquerre, succesivament; 20 vegades.

L’exercici s’ha de fer amb ritmo, amb el muscle i el braç contrari solt, si costa molt i perd l’equilibri es pot fer gitat al principi. Este exercici s’aprén ràpidament si es repetixe unes quantes vegades durant uns dies.

Este exercici s’ha de repetir diàriament durant varios mesos, tant per a xiquets  com adults és un excel·lent alliberador d’estrés.



  • Davant-darrere (tres dimensions)


Es repeteix el mateix exercici però cap arrere; la mà dreta toca el peu esquerre  per darrere, i després, la mà esquerra toca el peu dret per darrere, alternativament. Es repeteix 20 vegades.

Si a la vegada es repeteix l’abecedari i es compta o tararejen les taules de rnultiplicar o una cançó l’exercici és rnés efectiu.

  • Dalt-baix esquerra-dreta (tres dimensions)


-S’integra esquerra-dreta, dalt i baix, és molt útil per a xiquets o molt emocionals o molt analítics amb problemes d’equilibri i coordinació.
-Corregeix rnales postures.
-Ajuda a distingir l’esquerra de la dreta.

De peu, amb els peus creuats, s’alcen els braços cap a dalt, i es baixen amb el cap fins a tocar a terra (en la mesura que es puga), el cap penja relaxat i es balancejen els braços d’esquerra a dreta sis vegades, després s’alcen els braços una altra vegada. Es creuen les cames al contrari i es torna a baixar el tronc amb els braços i cap penjant com abans, es repeteix sis vegades.


  • Hui tombat (tres dimensions)


- Coordina el moviment mà-ull.
- Activa el treball dels dos hemisferis.
- Millora l’escriptura notablement.
- Ajuda a vore i llegir millor i entendre.
- Relaxa els ulls i allibera estrés.
- S’estudia millor i més ràpid.

Es pinta en un full tamany foli un huit tombat; començant pel centre es dirigeix el llapis cap a dalt, dreta, a baix, passa pel centre, a dalt, esquerra, abaix i centre, es repeteix sis vegades o un minut. El full ha d’estar centrat, el huit s’ha de començar des del centre. El cap i el cos centrat i la cadira recta. Si no ix al principi, ajudar-lo agafant bé el llapis per dalt i repassar-lo tantes vegades necessàries junts fins que ho faça tot sol. Repetir amb l’altra mà i després amb les dos en l’aire de peu començant a l’altura del nas separant les dos mans del cos i dirigint els ulls cap al moviment.


  • Moviments oculars (alliberació d’estrés)


          - Ajuda a millorar la lletra.
          - Millora la visió i la concentració.
          - Allibera estrés.
          - Relaxa i redueix el cansament en la conducció de vehicles.

Amb el cap recte es realitzen moviments oculars, girant els ulls de dalt-esquerra a baix-dreta, repetint-los tres o quatre vegades, i després, en sentit contrari. Després es fan una série de moviments ràpids d’esqierra-dreta i altra de dalt- a baix acabant amb una última série de moviments giratoris més lentamene.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada