Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dijous, 26 de gener del 2012

Establir NORMES i LÍMITS

Aquesta activitat es  pot aplicar als xiquets a partir de 2-3 anys.

L’objectiu és aconseguir establir unes normes que els nostres fills hauran de complir, així com posar límits en casa.

Si volem mantenir un control de la disciplina a casa és convenient establir unes bones normes i límits. La seva finalitat és proporcionar un ambient estructurat per als xiquets que els ajudaran a tenir un major autocontrol. És convenient consensuar les normes entre els pares i els fills. D’aquesta manera els xiquets saben, en tot moment, què s’espera d’ells i les conseqüències que tindrà per no complir les normes.

És recomanable utilitzar un llenguatge “en positiu”, evitant dir el “no” cada vegada que es dirigim als nostres fills. D’aquesta manera estarem ensenyant conductes adequades.

Dibuix fet per Toni Marí Marí "Tirurit" (Eivissa)

Sempre que posem un límit a casa, l’haurem d’argumentar amb una raó. Exemple: jugarem amb la pilota al pati perquè dins de casa podem trencar alguna cosa.

Una vegada estiguin establertes les normes de casa, es pactarà entre tots les conseqüències que hi haurà si no es compleixen.

             Les normes de casa es poden convertir en un joc en família si decidiu escriure-les entre tots en una cartolina i penjar-la a un lloc de la casa comú. D’aquesta manera, tots els membres de la família participaran en l’elaboració i el consens de les normes de casa.


Aquesta activitat està extreta del llibre: Activitats de tutoria per a les famílies, del CEIP Puig d'en Valls (Eivissa).on els dibuixos són de Toni Marí Marí "Tirurit" (Eivissa) i la coordinadora és Elena Garcia Morell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada