Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dilluns, 9 de setembre del 2013

El conte de "MAXIMILIÀ I ENRIQUETA"

Este bloc ha canviat d'adreça. Si voleu seguir les novetats, aneu a:



També hem creat una nova pàgina de facebook per a qui ens segueix per les xarxes socials:
https://www.facebook.com/pages/La-Caseta-un-lloc-especial/190505911076154




Des de l’aula d’Audició i Llenguatge hui us presentem un conte escrit exclusivament per a traure més rendiment d’un material d’una editorial que té molt sobre logopèdia en valencià. Es tracta de l’editorial Alber, una editorial que especialment m’agrada i que recomane per a tots aquells especialistes en Audició i Llenguatge que tenen alumnes valencianoparlants ,  té uns materials fabulosos per a tots els nivells amb uns dibuixos molts atraients per als xiquets i xiquetes. El material en concret que us recomane són les làmines d’estimulació de la parla, de Lourdes Badell, Marta Bertran, David Madueño i Isabel Viñas. Jo les tinc totes plastificades i vaig treballant segons la dificultat concreta de l’alumnat.
Després d’utilitzar-les uns anys, el que he fet ha sigut extraure del material les 20 fitxes dedicades a onomatopèies. Cada fitxa té la seua història independent, tanmateix, com a l’aula d’ A i L s’ha d’anar variant perquè sovint els alumnes repeteixen any rere any,  el que he fet és inventar una història filant-les totes. L’única cosa que he hagut de fer ha sigut canviar la numeració original que per altra banda, tampoc corresponia a cap ordre especial. La història escrita l`he desglossada segons dibuixos i l’he enganxada darrere de cada làmina de manera que mentre mostre el dibuix, puc anar llegint la història.
Us passe un PDF amb el conte de dos maneres: un està sencer, com el conte als alumnes, altre, he col·locat  el número de pàgina al que correspon en la versió original i així, qui tinga el material o el compre en alguna ocasió pot fer també l’adaptació.
Cliqueu sobre cada imatge per accedir-hi:


  • Conte sencer:

Làmines estimulació de la parla. Ed. Alber

  • Conte paginat:

Làmines estimulació de la parla. Ed. Alber


Espere us agrade i  que el feu servir. I no solament va destinat als especialistes en Audició i Llenguatge sinó també als mestres de nivell infantil que deurien incorporar en les rutines diàries les praxis o jugar a onomatopeies per a enfortir els òrgans que intervenen en la parla i així evitar dislàlies.

Us deixe una mostra per a que aneu fent boca, és una xicoteta part del que podeu trobar a LES LÀMINES D’ESTIMULACIÓ DEL LLENGUATGE que és un bon material aprofitable per a molts aspectes de prevenció o reeducació, un material  que no deuria faltar a les nostres aules. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada