Bloc eduacatiu amb recursos per aprendre jugant!!

Ens podeu seguir en...

Síguenos en Twitter Siguenos en Facebook Siguenos en Google+ Siguenos en Pinterest Siguenos en Blogger Siguenos en Google+

dimarts, 11 de juny del 2013

II edició de "El Xiquitillibrot"

Ja tenim feta la segona edició del xiquitillibrot, un gran llibre, llibrot, fet entre tots els xiquets i xiquetes del col·legi Elias Tormo d’Albaida. Este curs, com l’anterior, el xiquitillibrot, s’ha emmarcat dins de la setmana de la lectura però des de l’inici de curs, els tutors ja sabien de quin tema anàvem a escriure o dibuixar: els animals. 

Xiquitillibrot 2011-2012
I per què este tema i no altre?. Perquè agrada molt a tots, i perquè sovint fem treballs  a les aules sobre ells. La perspectiva que el treball pot eixir al xiquitillibrot motiva als xiquets i xiquetes a voler fer poesies, endevinalles, cal·ligrames, històries, dibuixos, sopes de lletres...i els motiva a fer-ho molt bé.


Xiquitillibrot 2012-2013
La participació és voluntària però este any ha sigut massiva i tots els cursos han contribuït a crear un gros llibre, un llibre que és especial perquè a més  a més de tindre animals com a protagonistes, viuen a un bosc ple d’emocions, que ha sigut el tema principal de la setmana de la lectura.

Són animals reals i fantàstics, grans i xicotets, que senten, riuen i ploren com ho fem tots nosaltres. Acompanyen els treballs dels alumnes fotografies del conte del nosenopuc, del qual ha pogut gaudir tot l’alumnat durant la setmana de la lectura i que tracta sobre el tema de la superació personal. També acompanyen els treballs, les portades d’una col·lecció de contes de l’editorial Gaviota, ¿Que sientes? , escrits per  Vileta Monreal, sobre el tema dels sentiments.


El xiquitillibrot anirà de classe en classe, en torns organitzats des d’infantil fins 6è, per a que tots els autors gaudeiscquen admirant el que han fet ells i el que han  fet els altres. Els primers en veure`l seran els cursos de 6è, que al curs que ve ja no estaran entre nosaltres i a partir de setembre, al nou curs, la resta de classes. 

La confecció del xiquitillibrot és una bonica iniciativa que els xiquets agafen amb alegria, esperem també que a tots us agrade. Podeu agafar-la d’exemple i implantar-la al vostre centre, com hem fet al nostre col·legi. La idea ens va sorgir el curs passat, la iniciarem i ja forma part de nosaltres.

 

2 comentaris:

  1. desde luego que es una gran iniciativa. es un trabajo espectacular, gracias, la idea me encanta. un besote, chicas.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Blanca...es una actividad muy chula, porque participan todos los niños del cole, desde infantil a primaria...luego cuando ven el trabajo terminado...les encanta!!!
      Un besito

      Elimina